2013-03-01

25 Jaar geleden: de eerste uitzending!25 JAAR GELEDEN: DE EERSTE UITZENDING!

Het is zover! Vandaag 25 jaar geleden begon kindernet met uitzenden. Ter gelegenheid daarvan nu de volledige eerste 45 minuten van die uitzending, inclusief de gehele allereerste bromtol. Ik heb de filmpjes al afzonderlijk gepost onder het label bromtol maar nu kan de kindernet fan zich nog eenmaal wentelen in zijn/haar vroegere genot van het kijken naar een 'echte' kindernet uitzending!

Wat deden we zelf die ochtend op het kindernet kantoor? Nou, we waren allemaal aanwezig om 7.00 uur 's ochtends en hadden echtgenotes, kinderen, vriendjes en vriendinnetjes meegebracht. Er stond een lekker ontbijt klaar, de kinderen keken tv en renden achter elkaar aan met ballonnen en feestmutsen. Het was een waar feest!

Later die dag dus de al eerder besproken persconferentie in de studio van Salto en de volgende dag nog een gezellig etentje in Monnikendam. Daarna begon het ware werk...
Luz Lopez Ortega, Sofie vd 
Berg en Sara Hesselink     
 
Met deze post heb ik het einde bereikt van vier maanden regelmatig mijn herinneringen neerschrijven. 

Kindernet was een zeer speciale periode in mijn leven en ik denk dat dat ook geldt voor de rest van het team uit 'the early days'. Het was een avontuur en pionieren op hoog niveau. Hoe ingewikkeld de op te lossen problematiek soms ook was, Ik genoot van elke minuut! 

Het blog blijft bestaan dus wie in de toekomst nog eens wat meer van kindernets 'early days' wil weten kan hier terecht. 

Met de meeste hoogachting, 
verblijf ik, 
Ard Hesselink


1 maart 1988, Pieter Krop en Sara Hesselink op het kn kantoor

4 comments:

Maarten said...

Helaas staat de video op prive :)

Ard said...

sorry maarten, geregeld nu!

Jordy van Eijndhoven said...

Respect en felicitaties van mijn kant! :D

Urban Bendanon said...

Hoi Ard ik ben je zo dankbaar voor het maken van een kindernet blog. zo vroeg in de ochtend heb je echt een melancholisch stukje nostalgie terug gebracht wat me intens gelukkig maakt. Ik heb echter een vraag en verzoek waar jij me hopelijk mee kunt helpen. Er was een tijd dat Kindernet eindigde(vlak voordat de programmering stopte ca. 5 รก 10 minuten hebben we het over) met een aantal sfeerfilmpjes van diverse kleurrijke landschappen en bewegende vormen. Dit gebeurde heel vaak onder heel fijne muziek. Ik weet dat het niet bij de normale programma's stond omdat dit namelijk precies de laatste minuten van kindernet dagelijks vulde en daarna overging naar een andere zender. Ik hoop dat jij me kunt helpen met wat ik precies bedoel. Als er iemand is die me verder kan helpen, bent jij het wel :) ik doe daarom een vriendelijk en wanhopig beroep om mij hiermee te helpen mijn al meer dan 25 jaar lange zoektocht te volbrengen met het gewenste resultaat. Gegroet Urban een oprechte Kindernet fan vanaf het eerste uur tot op de dag van vandaag(L)