2017-07-14

introductie

Op 1 maart 2013 was het 25 jaar geleden dat de eerste Nederlandse satelliet doelgroep tvzender de lucht in ging. Hij heette Kindernet (voor net uit bed!) en had als slogan dat "ouders hun kinderen met een gerust hart bij de televisie alleen konden laten." Uitzending: elke ochtend van 07.00 tot 10.00 uur.

Dit blog gaat over de eerste jaren van dit kinder tvstation en is non-lineair opgebouwd: Via de trefwoorden rechts kunt u op basis van uw eigen inzichten allerlei verhalen over gebeurtenissen, mensen, mijlpalen en achtergronden vinden.

Schrijver dezes was vanaf de oprichtingsdatum op 1 november 1987 betrokken bij Kindernet als programma directeur. Wat hij opschrijft heeft hij in principe zelf meegemaakt. Hij begon met schrijven op 1 november 2012 en verklaarde de klus geklaard op de dag van het 25-jarig jubileum. 4 maanden de tijd dus, even lang als beschikbaar was om binnen diezelfde maanden in 1987/1988 een totaal nieuw station, met een nieuw programma concept, een nieuwe juridische constructie en een toentertijd hightech nieuw uitzendsysteem op te tuigen...

Needless to say: beide lukten...

No comments: