2012-12-03

Bromtol 5

BROMTOL5
Nog een laatste bromtol filmpje, dan houd ik ermee op... Ook al uit die eerste uitzenddag, 1 maart 1988.
Het is 'Bijtje', ofwel oorspronkelijk 'petite abeille' genaamd. Al weer afkomstig van de Belgische firma ODEC. We hadden er 11 afleveringen van. 

4 comments:

Jordy van Eijndhoven said...

Ard, je hebt de YouTube-video die bij dit artikel hoort op Privé staan, waardoor wij lezers deze helaas niet kunnen bekijken... :(

Hinse van Dijk said...

Even algemeen: wat een geweldig blog is dit! Een schat aan informatie voor degenen die vroeger Kindernet keken en waar nu nog maar zo weinig over te vinden is.

Heel gaaf deze Bromtol filmpjes. Ik ben al heel lang op zoek naar de naam van een tekenfilm die in de Blokkendoos of Kijkdoos voorkwam. Het is met een grijze kat (die steeds de pineut is) en een pesterig blond jochie.

Daarnaast herinner ik me ook een andere animatieserie op Kindernet, waarbij het verhaal draaide om een meisje genaamd Bijtje?/Betje?/Beitje? De karakters waren heel plat getekend en ze bewogen voort als een robot/computeranimatie. De serie bevatte veel wit met zwarte lijnen. Geen idee of dit onderdeel was van de Bromtol/Blokkendoos/Kijkdoos.

Ard said...

@Jordy van Eijndhoven:
zag ik gisteren ook... is verholpen!

Ard said...

@Hinse van Dijk: het filmpje met de kat ben ik nog niet tegen gekomen in mijn archiefje. Bijtje/petite abeille staat inmiddels in de blog onder bromtol 5