2012-12-03

Bromtol 5

BROMTOL5




Nog een laatste bromtol filmpje, dan houd ik ermee op... Ook al uit die eerste uitzenddag, 1 maart 1988.
Het is 'Bijtje', ofwel oorspronkelijk 'petite abeille' genaamd. Al weer afkomstig van de Belgische firma ODEC. We hadden er 11 afleveringen van. 

7 comments:

Unknown said...

Ard, je hebt de YouTube-video die bij dit artikel hoort op Privé staan, waardoor wij lezers deze helaas niet kunnen bekijken... :(

hinsert said...

Even algemeen: wat een geweldig blog is dit! Een schat aan informatie voor degenen die vroeger Kindernet keken en waar nu nog maar zo weinig over te vinden is.

Heel gaaf deze Bromtol filmpjes. Ik ben al heel lang op zoek naar de naam van een tekenfilm die in de Blokkendoos of Kijkdoos voorkwam. Het is met een grijze kat (die steeds de pineut is) en een pesterig blond jochie.

Daarnaast herinner ik me ook een andere animatieserie op Kindernet, waarbij het verhaal draaide om een meisje genaamd Bijtje?/Betje?/Beitje? De karakters waren heel plat getekend en ze bewogen voort als een robot/computeranimatie. De serie bevatte veel wit met zwarte lijnen. Geen idee of dit onderdeel was van de Bromtol/Blokkendoos/Kijkdoos.

Ard said...

@Jordy van Eijndhoven:
zag ik gisteren ook... is verholpen!

Ard said...

@Hinse van Dijk: het filmpje met de kat ben ik nog niet tegen gekomen in mijn archiefje. Bijtje/petite abeille staat inmiddels in de blog onder bromtol 5

Akela said...

Echt grappig om dit te zien. Ik herinner me die serie van Bijtje ook vaag en ik had eerder al een poging gedaan om dit via Google terug te vinden, maar dat lukte niet. Dat geldt voor veel series van Blokkendoos en Bromtol: over bekende series zoals Paulus de Boskabouter en Tik Tak vind je natuurlijk nog wel wat. Ook de kleipoesjes Mieuw en Mauw bleken bekend genoeg om op diverse websites plaatjes en filmpjes van terug te vinden. Maar wie waren het rode en het blauwe kleimannetje? Wat was de serie die wel helemaal in zand getekend leek? En ik herinner me ook nog een poppenserie met dieren en een meisje dat aan het begin van elke aflevering een woonwagen (geloof ik) inliep en daar vanachter een raam een verhaal begon te vertellen. Vind dat maar eens terug!

hinsert said...

@Akela Blauwe en rode kleimannetje was "The Red And The Blue". Of je bedoelt Mister Go / Mr. Go. Poppenserie met dieren en een meisje, was dat niet de EO-serie "De ark van stekeltje"?

Akela said...

Ja, The Red and the Blue, dat was het! Het blijkt van dezelfde studio te zijn als Mieuw en Mauw -en als ik het goed zie, maakte die ook een zand-animatieserie, die wel eens degene zou kunnen zijn waarover ik het in de vorige post had. Zowaar...

Maar die poppenserie is niet Ark van Stekeltje. Het is ouder en werd als onderdeel van Blokkendoos of Bromtol (als ik het me althans goed herinner) begin jaren '90 uitgezonden. Het meisje was trouwens geen mens maar zelf ook een pop.

Desalniettemin: bedankt voor het meedenken!