2012-12-11

De 4 miljoenste aansluiting
 DE VIERMILJOENSTE AANSLUITING

Zoals ik al in de post 'de kabel 2' vermeldde zaten we eind 1991 al op bijna 4 miljoen kabelaansluitingen. In maart 1992 was het zover. Het heuglijke feit zou zich gaan afspelen in het Friese Dokkum en dat konden we natuurlijk niet ongemerkt vcorbij laten gaan. Zou ook niet handig zijn geweest: mooier p.r. momentje kan je je bijna niet voorstellen.

En dus schakelden we al onze contacten in om er een mooi feest van te maken. We kregen de toenmalige commissaris van de koningin in Friesland, de welbekende Hans Wiegel, zover dat hij de feestelijke bijeenkomst in het pittoreske stadhuisje van Dokkum met zijn aanwezigheid zou opluisteren. Hij hield een geestige speech, iedereen, ook de Dokkumse burgemeester, glom van genoegen en Kinno in zijn hete pakje zweette peentjes. Buiten stond de Dokkumse schooljeugd te wachten en juichte toen Kinno met Wiegel naar buiten kwam. Meer voor Kinno dan voor Wiegel natuurlijk...


© Friesch Dagblad


Natuurlijk hadden we een cameraploegje ingehuurd om het geheel te registreren en werd er bij ons post-produktiebedrijf Holland Visions hard gewerkt om ook de graphics van de continuity die dag een feestelijk tintje te geven. 

Het clipje is afkomstig van Michel van Dijk, de jeugdige tv-geschiedenis onderzoeker achter de site www.omroepers.nl die al eerder van zijn interesse in het oude kindernet blijk gaf. Hij was zo vriendelijk me een dvd te sturen van oud kindernet materiaal die hij weer van onze oude produktiemedewerker had gekregen. Veel ervan kende of had ik al maar dit stukje continuity was erg leuk om terug te zien!

1 comment:

Maarten said...

Is er ook nog een fragment met die friese omroepster bewaard gebleven? Ik ben wel benieuwd..