2012-12-09

Kindernetkrant, voorjaar 1989


KINDERNETKRANT, VOORJAAR 1989

In het voorjaar van 1989 deden we in de gemeentes waar kindernet te ontvangen was een huis-aan-huis verspreiding van deze kindernetkrant. 16 pagina's A4, oplage 150.000. Zo'n groot bereik hadden we dus nog niet. De krant bevatte veel informatie over de programma's, puzzeltjes, zoekplaatjes, etc. (met dank aan Bas en Adriaan van Toor), het verhaal "hoe bassie en adriaan bij kindernet kwamen" (idem) en een stuk waarin het fenomeen satelliet tv op voor kinderen duidelijke manier werd uitgelegd. De meeste pagina's ervan zal ik nog wel eens in volgende posts uploaden.

De krant werd grotendeels door mijzelf volgeschreven en werd vormgegeven door Henk Rabbers en Nida Oudejans. Henk en Nida deden samen al jaren de vormgeving van de Filmkrant, waar ik in de begintijd van kindernet nog altijd de eindredactie van deed en dus waren de lijntjes weer kort. Het zetwerk gebeurde bij de perscombinatie in Amsterdam. 


 Op de foto van pagina 2 zien we trouwens dat, vergeleken met de foto van het personeel bij de oprichting, het team inmiddels al wat gegroeid was. (zie de post 'het kindernet team') De mannen zijn nog dezelfde maar op de bovenste rij zien we vanaf links Wilma vd Brink, de nieuwe secretaresse van de programma afdeling, ernaast Treesje te Nuyl en Gemma Bakker, die ook al op de eerste foto stonden (gemma zou ons trouwens vrij snel hierna verlaten), dan Erma van Lamoen, de eerste versterking op de afdeling marketing/netwerk sales, Monique Heeringa of Mo, de nieuwe directiesecretaresse en de eerste van een serie Moniques die bij ons werkten (we hadden op een gegeven moment ook Moos en Nique). Geheel rechts Mieke Diderich, Henk Krops toenmalige echtgenote die freelance ook veel beleidsmatig werk voor kindernet deed.

Een jaar of wat later verspreidden we een veel  grotere krant, huis-aan-huis in heel Nederland... Chiquer papier, veel commerciĆ«ler vormgegeven maar we werden toen wel gesponsord door Bart Smit, Lego, Nintendo (ja, bestond toen ook al, of liever, net...!) en nog zo wat... 

Nog weer later kwam er de kindernet clubkrant, elke drie maanden. Ze komen allemaal nog aan bod.
No comments: