2013-02-23

Feiten


feitelijk overzicht van alle programmalicenties in februari 1993

FEITEN

Veel feitenmateriaal is er over het oude kindernet niet te vinden op internet. En wat er te vinden is klopt lang niet altijd. Ik had het in een van mijn eerste posts al over de fouten in de beeldengeluidwiki (die overigens inmiddels gedeeltelijk verbeterd zijn). Waar vinden we nog meer feiten? 

Wikipedia is over het oude kindernet heel summier en uiterst onvolledig. Je zou er zelfs uit kunnen opmaken dat ene Leonie Sazias de oprichter van het kanaal zou zijn. Helemaal onbetrouwbaar is de lijst met programma's en in welke periode die door kindernet zouden zijn uitgezonden. Klopt niks van!

Die informatie komt, denk ik, grotendeels van de site kindertv.net/  en ook daar is ze dus onbetrouwbaar. Veel meer vond ik  tot dusverre niet. Graag hoor ik over andere sites waar concrete feiten over het kindernet van 'the early days' te vinden zijn. 

Na 25 jaar zijn de feiten ook niet gemakkelijk meer te achterhalen. Zelfs een direct betrokkene als ikzelf  zou zonder de mij ter beschikking staande documenten absoluut niet in staat zijn zich alles goed te herinneren. En die documenten vertonen ook lacunes... Dus zelfs in dit blog zitten foutjes (waar ik ze ontdek verbeter ik ze trouwens...)

Wat zijn de feiten over de door ons uitgezonden programma's? Ik beschik over de programma gegevens van het eerste begin, het programmeringsrapport uit 1989, een aantal programmaschema's uit 1992 en 1993 en - hierboven - een precieze licentielijst uit begin 1993 (gemaakt voor potentiele investeerders, dus daar mochten echt geen fouten in staan!). Wanneer welke licentie dus precies begon en op welke datum een serie voor het eerst werd uitgezonden valt in veel gevallen niet meer met volledige zekerheid te zeggen. 

Is natuurlijk ook niet echt belangrijk (behalve voor de echte freaks) maar geloof me, de schijnbaar precieze gegevens op wikipedia en kindertv.net kloppen bijna nergens...

3 comments:

Maarten said...

Dat van Leonie Sazias gaat over VTV: http://nl.wikipedia.org/wiki/VTV

Ard said...

@maarten: ik zeg ook: "zou je kunnen opmaken"

Jordy van Eijndhoven said...

De meeste betrouwbare informatie is te vinden door Kindernet als trefwoord in te vullen op www.dekrantvantoen.nl enzo. :-)