2013-01-19

Kindernet promotiemateriaal en hebbedingetjes


KINDERNET PROMOTIEMATERIAAL EN HEBBEDINGETJES

Mijn huis de afgelopen dagen eens doorzocht op oude, bewaarde kindernet spulletjes en ik vond ze op de gekste plaatsen. Hier het resultaat van mijn naspeuringen. 

Hierboven het petje waar we bij publieke gelegenheden herkenbaar mee waren. Het logo op de klep is een oude sticker maar de naam is ook netjes gestikt op de voorkant. Van deze jas waren er maar een paar, gemaakt voor het kindernet personeel. Aan het Alfred J. Kwak logo kun je zien dat hij stamt uit de vroegste kindernetdagen, nog voor kinno ontworpen was (zie ook de posts over de eerste relatiekaart en over kinno). Dit in tegenstelling tot de paraplu van een paar jaar later. Ook daar waren er volgens mij niet veel van.  Kinno is er echter al verwerkt in het traplogo.


In veel grotere getale maakten we natuurlijk buttons en stickers om overal waar we naar buiten traden uit te kunnen delen. Ze werden ook gebruikt als welkomstgeschenkjes als je lid werd van de Kindernet Club.

Een bijzonder geval was dit vernuftige kindernet object, een echte 'conversation piece''. Ook deze stamt uit de begintijd en was bedoeld als relatiegeschenk. Het woord kindernet gegraveerd in transparant plexiglas en in de spiegel erachter ook dus weer gewoon te lezen, het traplogo van Floris Guntenaar, het lettertype, de kindernetkleuren geel en blauw, alles zit erin. Hij werd volgens mij bedacht door Rene Bickel die een uniek kadootje wilde voor de kabelexploitanten. Bij het precieze ontwerp zal Floris waarschijnlijk een rol hebben gespeeld. Hij werd gemaakt bij het plexiglas fabriekje van een vriend/buurman van Henk Krop.  Dit exemplaar lag jarenlang in stukken ergens bij mij op zolder: de plexiglazen elementen braken nogal gemakkelijk. Speciaal voor deze post heb ik hem weer in elkaar gelijmd...

Er was meer, dat weet ik zeker. Ergens in huis moet ik bijvoorbeeld nog een losbladige map hebben liggen van kindernet. Niet te vinden echter op dit moment... Ben benieuwd of iemand zich nog andere artikelen weet te herinneren!


3 comments:

Jordy van Eijndhoven said...

Misschien een brutale vraag, maar zou ik één van die Kinno-pins van u mogen overnemen? Uiteraard tegen betaling! :D Echt geweldige dingetjes die u nog heeft liggen, ga zo door want het is heerlijk leesvoer :)

Ard said...

jordy, stuur me je adres maar via email. dan kunnen we het er verder over hebben.

m de kort said...

ik ben al jaren fan van kindernet en kijk regelmatig nog naar de tekenfilms uit mijn jeugd. graag zou ik als het mogelijk is , van u ook een van die kinno-pins over willen nemen , tegen een goede vergoeding . ik vind het erg mooi dat u dit allemaal van kindernet op internet plaatst , tcmdekort@hotmail.com